Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


no fear

A Föld a mi otthonunk és még másoké is. Már régóta itt van az élet. A élettelen és élő természet része minden folyamat, kémiaiak vagy biokémiaiak. Bár a vírusok "furák", mégis régóta itt laknak ők is, csak hajlamosak gyorsabban, sokkal gyorsabban változni. De tudjuk, hogy már a mi szervezetünk is be van rendezkedve önmaga megvédésére. 

Nehéz időszak ez és talán voltak ettől nehezebbek is az emberiség történetében. Szerencsések vagyunk abból a szempontból, hogy értjük mi történik és tudunk is rá reagálni. 

El kell találni a helyes mértéket az óvatosság és túlzott szorongás között. Nem egyformán reagálunk a veszélyhelyzetekre. Van olyan ember is, aki például kifejezetten szereti, keresi a kihívásokat. Lehet, hogy aki hajlamos szorongani, annak ez most még nehezebb. Jól jön, ha tudjuk, mi vagy ki tud segíteni. Kevesebb a program minden téren, ezért kreatívnak kell lenni. És a kapcsolatok is ritkulnak átmenetileg, ezért amit megtanultunk az on-line kommunikációról, az most jól jöhet.

Mivel a tevékenységeink lecsökkennek, túl sokat vagyunk a négy fal között, sok energiánk megmarad, ami meglepő módon önmagában is okozhat feszültséget, esetleg fokozhatja vagy előhozhatja létező szorongásainkat. Eddig közlekedtünk, siettünk az iskolába vagy haza, esetleg edzésre, különórára az iskolai lét kihívásain felül. Mindez a teljesítmény leadás most hiányzik a szervezetünknek, hirtelen kellett lassítani. Két dolgot is tehetünk, ha már jó kereteket sikerült kialakítani az új helyzetben. Vagy megnyugtatjuk magunkat, például relaxáció, meditáció, jóga segítségével vagy elvezetjük az energiákat, próbálunk tevékenyek maradni. Tehát továbbra is rendszeresen mozgunk, esetleg bekapcsolódunk a házimunkába. 

Ha mégis erős a félelem, jobb vele szembenézni és segítséget kérni, melléd fognak állni.

 

 
 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 8310
30 nap: 143
24 óra: 8